Saturday, 4 February 2012

Tak Ku Sangka Tak Ku Duga

                          Follow [ k a w a i i s e c r e t s . me ] for more kawaii photos ♥

Assalamualaikum readers . Salam maulidurasul to all umat Islam . Perbanyakkan selawat ke atas Nabi Muhammad SAW okay :) . kay , ade ape ngn tajuk 'Tak Ku Sangka Tak Ku Duga ' tu ? Aku tahu la tajuk lagu , teringat pulak kat Ex boypreng aku yg nynyi kat aku lagu tu dulu , K lupakan .

Jikalau engkau tak lagi cinta , katakan saja aku xkesah , dari kau terus mmbuat ku begini .mengalir air mata ku menemani malam sepiku , ku rindu saat brsamamu , sukarnya untuk aku melupakanmu .

Ingat kan aku lirik lagu tu ? Klau hafal Al Quran susah nak ingt pulak kan ? hehe k lupakan . semalam rase sedih je sbb aku ade problem ngan Abg ku , alaa yg aku citeww hari tu tuh name Tengku Aqashah tu . Yeah , aku mngaku la aku ade perasaan kat dia . Pastuh , kelmarin mase aku nak lunch aku dpt mesej dari bestie aku die ckp Tengku Aqashah tuh couple dgn Senior yg cari gaduh dgn aku hari tuh , Ya Allah , hanya tuhan yg tahu persaan aku , Luluh hatiku kata samsons . Aku xsangka , sungguh tak sangka . Lepas aku xjadi nak makan , aku letak balik nasi aku  . Semua org tak faham aku , tak pernah nak faham perasaan aku . Lelaki kan kalau kita tnya dia dha ada couple ke dia ckp tak ade kan ? Dulu kita pernah jnji , kalau abe dah ade Couple abe akn layan adek setiap masa tpi mane jnji kite ? mane ?!! Dah la , adek tahu abe xakn bace ni kan ? K assalamualaikum

Sunday, 29 January 2012

Nak Top Up free ?

Heyyo dan Assalamualaikum readers . waaa , sejak sy masuk group Kawan Blogger kat Fesbuk followers sy dah meningkat dari 20 ke 40 org lebih , bagus laa . Thanks pada yg sudi follow blog sy nie taw . Aaa , mesti korang sume nak tahu kan mcm mane nk dptkan Top Up Free kan ? Nah tekan kat sini Sini , ehehe .
Korang bace sume at bawah ni korang tahu la cara2 nak buat nyew .


CARA NAK TOPUP FREE DARI SEMUA TALIAN:


Aku dapat daripada member yg keje kat kedai hphone kat area2 sekitar tawau. Duduk berborak dengan dia aku pun korek lah rahsia pasal handphone ni . Last-last cair jugak dia hihihi. Dia pun bagi tau lah aku cara-cara nak mereload repaid ni secara percuma . ukey , sila baca keterangan dibawah ni untuk kegunaan sendiri ...


Untuk semua talian 012,013,016,017 dan 019 ,anda semua selepas ini tak payahlah pergi ke kedai handphone lagi untuk mereload prepaid anda . disini ada cara untuk mereload handphone dengan cara yang agak illegal. tapi cara mereload handphone ini hanya boleh digunakan pada 20 hingga 30 haribulan pada setiap bulan . 

Ini kerana setiap talian ini di upgrade pada masa-masa ini . kay , kepada pengguna talian 012 , 013 ,016 , 017 , 019 , dail 1415007 dan tunggu dalam 5 saat dan anda akan dengar seperti bunyi bising , tunggu sehingga bunyi itu hilang dan dail 9151 tunggu 3 saat dan tekan nombor telefon anda . Anda akan dengar dia cakap "please insert you pin number" masukkan 011785 45227 00734 tunggu selepas diakata nombor pin selesai , lepas tu dial 0405 untuk kl dan s'gor , 0406 utk kawasan lain semenanjung dan 0409 utk sabah s'wak . 

Anda akan mendengar "for airtime top-up press 1723" selepas dail nombor kemudian tekan nombor telefon anda sekali lagi . Tunggu selepas bunyi bising selesai , dial 4455147 diikuti 146 selepas 5 saat ... ukey , selepas beberapa saat , anda akan mendengar "your pin number is accept" anda terus dail 1007 dan anda akan dengar "your key number is accept" terus dail 4566 dan anda akan dengar "your password is accept" . 

Lepas itu terus dail nombor talipon anda dan anda akan dengar "pale hotak kau berjambul 66 , kat dalam dunia ni mana ada benda yang free , zaman skang nih masuk toilet pun kena bayar 20 sen tau ... dahlah pulak minyak dah naik 30 sen .... banyaklah kau punya FREE!!" 

Dan anda terus matikan handphone anda dan akan kata "jahanam punya orang hantar e-mail ini!" tapi lepas itu kamu akan forward kepada rakan-rakan untuk menipu mereka pula .... Sudah lah pi balik buat kerja masing-masing .. aku pun t'kena :D 
Sekian,terima kasih..

Tuesday, 24 January 2012

My Superhero ♥

Heyyo and Assalamualaikum Readers , haii hari ni sy tgok tumblr kakak2 cun semua pastuh terjumpa gambar2 ni . scrool bawah , exercise jari sikit .






                                                             


Haaa ? kenal tak sape tu ? tu laa Zayn Malek , ahli kumpulan One Direction . Ensem kan dia ? Sy minat sgt2 kat dia . Superb Awesome Man , Umur dia baru 19tahun . Ni ada sikit biography dia -:

Is a member of boy band One Direction.
Had he not auditioned for The X Factor, he would have liked to do an English Degree at University in the hopes of becoming a teacher.
Confirmed that he and Belle Amie member Geneva Lane are a couple after The X Factor ended in December 2010.
During the bootcamp rounds of "The X Factor" (2004) in 2010, Malik was noted for disappearing during the dance routine as he felt nervous and uncomfortable about dancing in front of people, as he said he "can't dance". Simon Cowell found him sitting backstage and convinced him to participate anyway because if he didn't he'd be ruining the opportunity for himself. Returning to the dance routine proved to be a good move as he was later put into boy band One Direction.
Is known as "The Vain One" in One Direction.
One Direction were formed at the bootcamp stage of "The X Factor" (2004) in 2010 when the judges felt Malik, Louis TomlinsonLiam Payne,Harry Styles and Niall Horan were too good to throw away, but not interesting enough to make it as soloists. The decision to put the five boys in the group proved to be popular as they made it to The X Factor final and were the only band to be included on the 2011 X Factor Tour.
He got over his fear of water when One Direction filmed the music video for "What Makes You Beautiful".
He has an ear piercing.

#Tak tahu laa betol ke tidak tu . Apepun sy minat gila laa kat dia . K dah nak Maghrib ni , saya off dulu . K Assalamualaikum :'>





Friday, 13 January 2012

8 Perangai Perempuan Yg Disukai Lelaki .

                                    Follow [ k a w a i i s e c r e t s . me ] for more kawaii photos ♥

Heyyo , Assalamualaikum readers . Letih doe baru balik dri Kbm pergi beli buku rujukan habis smpai rm100 , habis menbebel abah aku , beli buku rujukan bukannya kau baca tapi untuk buwad nota je . hehe . ari ni aku blogwalking tibe2 jumpe benda ni , rase mcm menarik je nak post ni . Baca ek untuk para perempuan yg cun melecun di luar sana . muahmuah .mesti korang nak tahu kan .

1. Keanak-anakkan
Dalam batas yg wajar, sifat keanak-anakan seorang wanita menjadi daya tarikan di mata lelaki. Mereka berasa terhibur dengan keletah anda.

2. Penuh Pengertian
Sikap pengertian wanita membuat lelaki berasa dihargai dan diterima seadanya. Sikap ini tercermin dari perasaan mudah memaafkan,
memilih waktu yang tepat untuk berbincang masalah dan sebagainya.

3. Menghargai
Lelaki suka dihargai, dipuji dengan tulus ikhlas dan diberi kepercayaan. Penghargaan dari wanita membuat lelaki berasa bangga.

4. Menjaga Penampilan
Lelaki menyukai wanita yang pandai menjaga penampilannya agar sentiasa kelihatan cantik, bersih, kemas dan menarik. Penampilan yang baik menunjukkan wanita tersebut menghargai dirinya. Dia akan murah senyuman.

5. Pandai berbicara
Lelaki tertarik dengan wanita yang pandai berkomunikasi dan boleh diajak berbual. Walau topik perbualan yang disukai lelaki berbeza dengan topik kegemaran wanita. (bersifat terbuka)

6. Pandai Bergaul dan Menyesuaikan Diri
Wanita yang pandai bergaul dan menyesuaikan diri mempunyai nilai lebih di mata lelaki. Wanita tersebut tahu menghadapi orang yang lebih tua dan cara berhadapan dengan orang yang lebih muda.

7. Menghormati Diri Sendiri
Lelaki suka dengan wanita yang menghormati dirinya sendiri sebagai seorang wanita, bersikap sopan dan mempunyai etika. Wanita yang menghormati dirinya sendiri mempunyai keyakinan dan tahu apa yg baik dan buruk diperlakukan oleh seorang lelaki terhadap dirinya.

8. Simpati dan prihatin
Lelaki suka wanita yang murah hati, mengambil berat, simpati pada nasib yg susah, sayangkan kanak-kanak dan tidak memilih bulu. Kebaikan yang wajar dan spontan mencerminkan hati yang mulia . 

Aaa da siap bace ? so , amalkanlah sikap begini supaya senang korang nak tackle lelaki yg ganteng2 di luar sana . xlawak pun . okay , assalamualaikum .

Saturday, 31 December 2011

Untitled Post

                              Follow [ k a w a i i s e c r e t s . me ] for more kawaii photos ♥

Assalamualaikum :) . Hey2 , pejam celik pejam celik sekolah akan dibuka xlama lagi , lebih kurang 3hari gitu . ahaks malas nak kira . semua barang2 sekolah aku dah beli . Eh apesal ek kalau aku tengok tudung sekolah aku jadi senyum sorang2 , yelar aku teringat kay Ex aku dulu , die ckp aku selalu je pakai tudung xmnjadi pastu die ckp iron betol2 la , oke nnti bukak sekolah ni aku pakai yg mnjadi tpi kau dah tak boleh tengok sbb kau dah takde . oke2 , forget him forget him forget him . I want to start new life . Esok dah tahun baru 2012 . Azam aku ialah taknak menangis sbb lelaki sbb hnya perempuan BODOH diulangi perempuan BODOH je yg nangis untuk lelaki . Percaya atau Tidak ianya FAKTA okey . And then , aku nak belajar bersungguh sungguh untuk PMR ini . Hmmm , actually aku ni kan suka sgt mase kt sklh kalau dgr perkataan ini :

 Cikgu tak datang , cikgu mesyuarat , cikgu ade hal . 

Ahaks , memang aku suke pun . korang suke tak ? mase tu boleh la aku gosip2 ngn kawan2 aku . kahkah . okay , sekian sahaja entry kali ini . Assalamualaikum .








Thursday, 29 December 2011

Goodbye Kawan


Follow [ k a w a i i s e c r e t s . me ] for more kawaii photos ♥

Assalamualaikum . Weiii , aku lapar la . aku dah geledah dapur tpi semua makanan dah habis . weii , prgi beli burger kat aku . Oke2 , back to topic aku sbnrnya sedih sbb 2orang kawan kesayangku sudah mahu pindah sekolah paaaaa . aku sedih paaaa . Mase form1 mule , kite satu geng kan ? tapi skrg geng2 kite da berpecah belah , maybe akan ade yg turun kls . yg turun kls tu oke lagi la sbb aku boleh jumpe diorang lagi tapi korang dah nak pindah sklh baru an ? biler lagi kitew boleh jumpe ? ingat tak dahulu , mite selalu buwad homework same2 pastu kalau ade ape2 msti aku pergi rumah korang biarlah rumah korang jauh beribu batu pun , aku snggup . Pastu , time aku ade mslh ngan boypren aku korang mesti tolong bagitahu kat boypren aku yg aku ni ader mslh . caye lar , aku tabikkkspringg ngn korang . Bagi aku kawan lah segalanya selain family , sebab kawanlah yg dpt faham perasaan kitew and then dpt tolong kitew . oke , sayangs korang ketad2 taw . 

To Asmaa n Asma :
Weh , aku syg mu duo ore . aku tahu aku byok wak saloh nge sep2 mg pahtu aku nok mitok maaf mngkin dgn perangai aku hok gini buwad sep mg jadi stress or whutever la . pastu , halalkan lah gapo2 hok aku termakey or terminum . pah lagi2 , aku harap sep mg duo ore xlupo kt aku deh ? Insyallah aku pun xakan lupo ko mg duo ore . wei, klu nikoh tuh ajok la aku deh . hikhik . kiddim deh . okay , I LOVE YOU TILL DIE friend ;')

Aku ade , Kau ade ?

Follow [ k a w a i i s e c r e t s . me ] for more kawaii photos ♥

Hey2 , Assalamualaikum semua . Dari tadi lagi aku fikir nak buwad entry pasal ape , fikir punye fikir aku dah dapat . Oke , kali ini aku nak buwad entry pasal 'special boys ' in my life . oopss , diorang bkn pakwe aku oke . First , name dia Saifullah . oke , dia kawan baek aku . bila aku buwad FAKE relationship dgn die dlm fb , habis org tnya 'eh kau couple ke ngn die ' . Bengang betoi la . aku takde sikit puns perasaan kat die oke . Die SPM VICTIMS untk taon 2011 ni . SPM da habes kan . Die lah tempat aku mngadu , tmpat aku luah perasaan . aku ckp ape pun die dgr je , xde bantah2 . tu aku suke tu .  kelmarin 27.11.2011 befday die , die dtg umah aku and kasi aku coklat cadberry , aku tak mntk pun , die ckp tuh hadiah befday dia . haha . nak tengok gmbr die tak ? oke , scrool bawah ckit , kasi exercise sama jari itu mcm . 
                                                                               





   OPSS , DIE TAK KASI GMBR DIE . SORY . 


oKe , ini pulak pasal si kacak . auwmmm . name die Tengku Aqashah , die kawan ngn org kat atas tuh . die ni baek weiii , ape aku nak die kasi je . aku anggap die mcm abang aku sndiri . Oke , aku mengaku la aku ade perasaan kt die . heeee ;D . hmm , die ni jenis yg xsuke sgt kt pompuan sbb die da puas kena tipu sama perempuan maaa . rmai yg curang ngn die , jahat kan perempuan tuh ? ade ke muka da hensem , hati pun baek tapi korang buang mcm tu je kan die ? kesiann -.- . Aku da janji dgn die aku akn bljr brsungguh sungguh dan dpt Straight A's nnti PMR dan SPM . Die xmao aku jadi mcm die . okay bangg , i promise okay :') . nah tgok la gmbr die ni , die hensem taw . heeee .

   okey aku tahu die ade bnyk tahi lalatttt . tpi die hensem paaaaa xD . 

Oke , kpd dua insan yg paling aku syg nie , thnks a lot sbb sudi dgr luahan hati aku . sudi lyn aku yg mengada2 ni . aku harap korang bahagia ek .Aku bersyukur sgt boleh teman mcm korang . Thnks Allah . Harap korang berjaya dan dapat straight A's nnti result SPM kluar ni . oke , ILOVEYOUSOMUCH guys . muahhmuahh :* . Bye Assalamualaikum .